Arman ACAR

Girişim, Reklam, Teknoloji


Ekim 2018 Influencer Marketing Kampanyası: Braun #GitsinmiKalsınmı

Sosyal medyanın gücünün tartışma konusu olduğu pek çok alanda “hız” önemli bir vurgu oluyor. Meydana gelen herhangi bir olaya anlık olarak tepki vermek, ortaklaşma gerektiren bir tepkide hızlıca toparlanabilmek sanal dünyanın pek çok artılarından sadece birkaçı. En basit anlatımıyla; görseller ve kelimeler ile kişilerin anlık olarak hayali bir dünyada konumlanabiliyor olmaları, paylaşılan anları sıklaştırıyor. Düşüncelerin farklı metotlarla aktarıldığı sosyal medya, bireyler arası iletişimden de büyük bir pay kapıyor ve böylece hayatımızdaki yerini her geçen gün biraz daha genişletiyor.

Sosyal gerçekliğimizin bu kadar içerisinde ve bu kadar anlık konumlanan sosyal medyada doğru zamanda ve hızlı ataklarda bulunmak da büyük önem taşıyor. Markaların zaman ve hız dengesinde atak davranabildiği projelerden biri olan Braun’un sosyal medyada yürüttüğü son proje #gitsinmikalsinmi da, son zamanların en çok ses getiren çalışmalarından biri oldu.

Anıl Altan’ın askere gideceğine yönelik edinilen bilginin real time marketing projesi ile bir araya getirildiği çalışmada, uzun saçlı imajı ile tanınan Anıl Altan saçlarını kesmeye yönelik kararını takipçilerine bıraktı. İlk olarak Instagram Stories aracılığıyla, #gitsinmikalsinmi ve #designedforwhatmatters etiketleri kullanarak bir anket oluşturuldu. “Önemli olan anlar için tasarlandı” mesajının arka planını markaya sorduğumda açıklamaları şu yönde oldu: ““Braun’un “Önemli olan anlar için tasarlandı” çatı mesajı günümüzde sonsuz fırsatlar sunan bir dünyada sizin için önemli olan şeylere odaklanmanın ve kişisel bakıma harcanan vakti minimuma indirmenin önemine dikkat çekiyor. Sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmek, tutkularınızın peşinden gitmek, işyerinde performansınızı artırmak gibi değerli anlarda en iyi halinizde olabilmenin sırrı yaklaşımınızı değiştirmekten, yani Braun’un deyimiyle esnekliğin gücünü keşfedip ondan yararlanarak önemli olana odaklanabilmekten geçiyor.”

Açılan anketten gitsin oyunun %72 çıkmasının ardından eşi Pelin Akil Altan’ın saçlarını keseceğini açıkladı. Bu işlem sırasında ürün ile entegre oluşturulan Instagram videosunda ürünün güvenilirliğine ve kolay kullanım sağlıyor olmasına vurgu yapıldı. Video içeriğin paylaşımıyla birlikte Anıl Altan Instagram Stories aracılığı ile sakal kesimini de aynı ürün ile yaptığını takipçileriyle paylaştı ve “yukarı kaydır” özelliğini kullanarak ürünün web sitesine yönlendirme yaptı. Pelin Akil ise kendi Instagram hesabında 2 Instagram Stories aracılığıyla içerik postunu paylaştı.

Anıl Altan askere gitmeden önce hızlıca aksiyon alınan projede video içerik 1.061.446 görüntülenme, 83.975 beğeni ve 1.026 yorum aldı. 1.370.948 kişiye erişen video, 5.700’den fazla kişi tarafından kaydedildi ve Instagram Stories paylaşımları 1.437.599 kişi tarafından görüntülendi.
Braun’un, sosyal medyanın sevilen çifti Anıl Altan-Pelin Akil ile birlikte Braun MGK 3080 tıraş setini kullanarak oluşturduğu eğlenceli içerik marka/ürün bilinirliğine pozitif bir dönüş sağlandı.

Gerçekleştirilen proje için Anıl Altan düşüncelerini “Saçlarımı kestirmem gerekecekti zaten. Bunu proaktif bir projeye dönüştürmemiz çok keyifli oldu. Pelin’in saçlarımı kesmesi de bizim için çok güzel bir deneyimdi. Evliliğimiz boyunca birimizin diğerinin görünüşüne yaptığı en doğrudan ve komik değişiklikti diyebilirim. Böyle yenilikçi ve hızlı meydana gelen projeler çok keyifli oluyor bence” diyerek açıklarken eşi Pelin Akil ise “Anıl’ın saçlarını kesme fikri bile benim için çok eğlenceliydi. Projenin bu kadar çabuk bir şekilde dünyaya gelmesi de ayrıca keyifli oldu. Tüm bu güzel anlar da takipçilere son derece olumlu yansıdı. Ortaya çıkan iş hepimizi mutlu etti” dedi.

Sosyal medyanın gücünün aktif ve anlık olarak kullanıldığı bu proje, real time marketing’in önemini hepimize tekrar göstermiş oldu.

Gelecek ayın yazısında görüşmek üzere!



“Ekim 2018 Influencer Marketing Kampanyası: Braun #GitsinmiKalsınmı” için bir cevap

  1. Bloğunuzu severek takip ediyorum

    Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com’da bir web sitesi veya blog oluşturun